Fotgängare hatar bilister, bilister hatar fotgängare (– och alla andra bilister), men mest av allt så älskar man att hata cyklister. Bilisterna hatar cyklisterna, fotgängarna hatar cyklisterna: – De tar plats med sina förbaskade cykelbanor, kör som galningar, prejar ner gamla tanter, cyklar på trottoarer och mot enkelriktat…Ja, alla verkar ha åtminstone något litet agg till cyklisterna.
– Utom jag. Jag älskar er!

Ni tär inte på naturens resurser, ni luktar inte illa, ni täpper inte igen infartsvägarna till stan, och ni kör – i alla fall oerhört sällan – ihjäl någon.
Dessutom belamrar ni inte sjukhusens hjärtkliniker, ni hör till de friskaste i stan. Nu menar jag inte att rökare ska betala sina egna vårdkostnader och frisksportare få bonus, men faktum kvarstår; ni, kära cyklister kostar samhället mindre än andra, minskar köerna, håller er i trim och berikar stan!

Tack!

Blog Image

Skeppsbron december 2008. Blog Image

Hornsgatan för hundra år sedan och idag.
Tack – alla cyklister, och inte minst ni som trotsar alla väder!