……………Fastlåsta cyklar vid Slussen.

Läste lite spännande tester från olika städer och platser om hur länge en cykel får stå fastkedjad utan att den sabbas. En bra jämförelse för hur stor kriminalitet man kan vänta sig i området. De här cyklarna på bilden har stått länge, utan luft i däcken, de är inte så tjusiga, kanske får de stå i fred på grund av det. Ingen vill väl ha ett gammalt damcykelhjul utan växlar, eller en sprucken plastsadel?

Intill står en mountainbike – utan hjul förstås.
Men en annan fråga uppstår. Vem har ställt cyklarna vid Slussen?

De har stått där i månader. Några har uppenbarligen låst fast sina cyklar i räcket och tyckt att –”här står min cykel bra över vintern”…

Men vem?

Ingen bor precis intill, närmast ligger arkitektkontoret i det runda huset. Är det de? Nej knappast att man skulle sitta varje dag och se genom fönstret hur hjul efter hjul försvinner. Hotellet intill? Kanske portieren? Nej, tror inte det. Någon hotellgäst då? Nä, de cyklar sällan.

Har du någon idé, eller du kanske vet?

Skriv en kommentar.