Skitår? Niklas Ekdal förfasar sig i en helsides signerad ledare i dagens DN över att Littorin kallar detta år för skitår. Lite grann för att svenska politikers uppgift är att gjuta mod i svenska barmar, men mest för att det är så ofint ord. Så bör ju inte en politiker tala, eller hur? Det betyder ju bajs, noterar Ekdal kunnigt, och Littorin är ju minister och nu har han sagt det igen! S-ordet (sic!)

Jag säger som min 11-årige kompis; Ah Mäh!

Folkpartiet, som ju för övrigt är DN:s kompisparti och därför så sällan kritiserat i tidningen (?) detta välpressade, välanpassade parti, lika formgjutet som skolsalens massproducerade stolar, det detta stackars lilla, frökenfina stödparti skulle behöva är väl framförallt lite mer Zorba à la Antony Quinn?

Ekdal försöker visa hur ofint det är genom att själv skriva skit en rad gånger i texten. Han kan skriva skitmycket, skitsnack, mm i smakfull ironi; för att få ut sitt budskap, – men ministrar får ju inte vara lika opportunistiska – och noterar i samma mening att dubbelmoral ju inte är dubbelt så bra som moral…

Annars skriver han ju så fint ja riktigt finfint, den där Ekdal…