” Berättelserna, som är på rim, ger en känsla av Lennart Hellsings grönsaksrim, men bara en känsla, för detta är något helt eget.”

Fick recensioner från Bibliotekstjänst idag om den senaste bilderboken. Blev riktigt glad.

Se själva så här skriver man:

I den här boken dansar köksattiraljer, grönsaker och annat ätbart genom alla sidorna…
teckningarna i tusch och milda kritfärger är fantasieggande och skojiga…
en smått charmerande nonsensbok.

Margaretha Holstenson Bibliotekstjänst

Berättelserna, som är på rim, ger en känsla av Lennart Hellsings grönsaksrim, men bara en känsla, för detta är något helt eget. Stundtals blir orden lite svåra för de små barnen, men det uppvägs av de roliga, livfulla illustrationerna som är så personliga med sina härliga ansiktsuttryck. Det är mycket lust, glädje och liv i bilderna som ser utan att vara målade med krita eller färgpenna i klara tydliga färger. På köpet får man namn på många olika danser och härliga ordvrängningar och rim. Varje bild stimulerar fantasin, som när flaskorna dansar flamenco med saftglas i händerna och hatt på huvudet.
Detta är en bok att växa i och skratta med.

Berit Aler Bibliotekstjänst