Nu är det knallert i luften. Känner det helt tydligt. Mycket snart kommer hon att få komma ut. Det bara känns. Det är som hur man kan veta när det är dags att ta med kulpåsen till skolgården. Det känner man ju bara!
Knallert är en så otrolig uppfinning, helt konstigt att den aldrig slog i Sverige. I Danmark var de så populära att det var danskarna som fick ge dem namnet. För min knallert heter egentligen Solex eller Velo-solex för att var exakt. Den gjordes i typ hundra år i Frankrike. Och danskarna, som sagt importerade den ”en masse”.
Nu ska det erkännas, hon har en enda nackdel, hon funkar inte i snö. Men vem vill åka moppe i snö? Det gör faktiskt inget, för i övrigt finns bara fördelar. Hon drar en liter bensin var fjortonde dag. Det är säkert, jag tankar för småpengarna i byxfickan och vid daglig användning blir det två gånger i månaden.
När jag tankar brukar jag för det mesta dra till med full tank. 1,2 liter. Det är inget att knussla om. Genom stan far jag från ena sidan till den andra på fem minuter, till Sätra båtklubb tar det 18, längs cykelbanorna och längs bilavstängda Hägerstensvägen.
Inga parkeringsproblem. Inga parkeringsavgifter. – Inga parkeringsböter!!!, bara en sån sak.
Sen är det en annan sak som faktiskt är riktigt bra – det är en lättmoppe. Det vill säga den går under 30 och kan lätt trampas och – man inte bara får – den SKA framföras på cykelbanor.
Idag har fransmännen tyvärr (!) slutat göra knallertar. Kina har tagit över tillverkningen.
Men min, hon lever och frodas.

Snart, snart….