Mera spår.
Underbara spårvagnar. Ville påminna om att det faktiskt finns en gammal spårlinje runt Söder, med tunnlar och allt. Den går från Slussen – Södra station – Södersjukhuset – Hammarbyhamnen – Skeppsbron och tillbaks till Slussen. Bara att öppna igen. Vilken juste rundlinje!

Detta mina vänner är Söder. Nedanför Södersjukhuset.

Stöveldramat
Själv älskade jag att åka spårvagn redan som liten. Man kunde ställa sig längst bak i trängseln så att konduktören inte hann se en innan man smet av på nästa station och slapp pröjsa och kunde spara mammas 25-öring till annat.
Första spårvagnsminnet måste ha varit 1953 typ, jag var tre, eller högst fyra år. Vi klev av spårvagnen, mamma och jag vid Norrmalmstorg, vi kom nog från Slussen, kunde det ha varit linje 6? Nåja.
Mamma bar mig och när vi kommit ner på gatstenarna smällde konduktören igen dörrarna, drog i sitt plingpling-snöre så att föraren kunde börja köra. Det var bara att mitt ben satt fast mellan dörrarna. Mamma skrek och sprang med mig i famnen längs spårvagnen som givetvis stannade. Jag han dra ut foten, minns jag, så när man öppnade dörrarna igen så trillade den lilla stöveln ner på gatan. Men det var kul, inte otäckt och jag fick en tioöring uttryckt ur konduktörens automatiska småpengsapparat till tröst.Norrmalmstorg när det begav sig. Bilen är några år tidigare, från 1950.

Så här såg dom ut sen, minns ni? tror dom hette Mustang.